· 1 szklanka ryżu
· 40 dag grzybów
· 2 cebule
· por
· marchewka
· 2 pomidory
· papryka
· 2 kostki bulionu warzywnego
· 4 łyżki oliwy
· sól
· pieprz
· tymianek
1. Grzyby oczyścić i pokroić. Na rozgrzanej w rondlu oliwie smażyć grzyby na małym ogniu 10-15 minut.
2. obrana cebulę posiekać. Por oczyścić, odciąć zielone końce i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić, marchewkę obrać, pokroić w kosteczkę. Warzywa dodać do grzybów i smażyć 10 minut.
3. dodać opłukany ryż i 3/4 wrzątku z kostkami bulionowymi. Przyprawić papryką, solą i pieprzem. Gotować 15-20 minut.
4. dodać pokrojone pomidory i gotować jeszcze 10 minut.
barbarello