Jajka w skorupkach na ciepło.doc

(112 KB) Pobierz
Jajka w skorupkach na ciepło

Jajka w skorupkach na ciepło

Składniki

·         12 jajek

·         2 łyżki śmietany

·         2 łyżki masła

·         pęczek natki lub szczypiorku

·         tarta bułka do panierowania

·         olej do smażenia

·         sól

·         pieprz

Jajka ugotować na twardo (8 –10 min, ostudzić w zimnej wodzie. Ostrym nożem przekroić wzdłuż na połówki. Ostrożnie wyjąć żółtka i białka, drobno posiekać. Dodać śmietanę, masło, posiekaną natkę lub szczypior, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Farszem wypełniać skorupki, każdą panierować w tartej bułce, lekko przyciskając. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Podawać gorące lub przestudzone.

Jajka w skorupkach na ciepło  A. Kulesza

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin