Album fotografii produktów i potraw.PDF

(6891 KB) Pobierz
528994859 UNPDF
OSTRZEŻENIE
Niniejsza płyta CD przeznaczona jest wyłącznie do własnego użytku osoby,
która nabyła tę płytę od podmiotu uprawnionego do sprzedaży. Wszelkie prawa
autorskie i prawa do bazy danych są zastrzeżone, z wyjątkiem sytuacji
dopuszczalnych przez prawo. Jakiekolwiek powielanie, montaż, wyświetlanie,
wypożyczanie, publiczne odtwarzanie, nadawanie, prezentowanie czy inne
rozpowszechnianie zawartości tej płyty CD, jej fragmentów czy części bez
zgody podmiotu uprawnionego z tytuły praw autorskich i praw do bazy danych
jest bezwzględnie zabronione.
Z publikacji „Album fotografii produktów i potraw” w formie pliku PDF
może korzystać tylko osoba bądź instytucja, która zawarła odpowiednią umowę
licencyjną .
Prawa autorskie i prawa do bazy danych przysługują Instytutowi Żywności
i Żywienia, 02-903 Warszawa, ul. Powsińska 61/63. Naruszenie tych praw
skutkować może roszczeniami odszkodowawczymi i odpowiedzialnością karną,
w myśl ustawy z 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych
oraz ustawy z 27 lipca 2001 r. o ochronie baz danych.
Lucjan Szponar, Katarzyna Wolnicka, Ewa Rychlik
INSTYTUT ¯YWNOCI I ¯YWIENIA
im. prof. dra med. Aleksandra Szczyg³a
NATIONAL FOOD AND NUTRITION INSTITUTE
ALBUM FOTOGRAFII
PRODUKTÓW I POTRAW
ALBUM OF PHOTOGRAPHS
OF FOOD PRODUCTS AND DISHES
Warszawa 2008
Prace I¯¯ 96
Redaktor prowadz¹cy: Krystyna Molska
Recenzent: prof. dr hab. Jadwiga Charzewska
Weryfikacja tekstu angielskiego: dr W³odzimierz Seku³a
Autorzy dziêkuj¹ Pani Jolancie Brañskiej i El¿biecie Mechanisz za pomoc
w przygotowaniu produktów i potraw do zdjêæ w niniejszym albumie.
Album jest czêciowo sponsorowany przez FAO w ramach
Household Food Consumption and Antropometric Survey TPC/POL/8921A
© Copyright by: Instytut ¯ywnoci i ¯ywienia 2000
ISBN 978-83-86060-69-6
Projekt graficzny, zdjêcia, skanowanie, sk³ad i ³amanie:
Ca Studio DESIGN & PHOTOGRAPHY
Warszawa, ul. Jana Kazimierza 35/37
tel: +48 0 501 49 88 99
www.castudio.com.pl
e-mail: info@castudio.com.pl
Nak³ad 500 egz.
SPIS TRECI
CONTENTS
Wstêp ....................................................................................................................... 5
Introduction .......................................................................................................................... 6
Krótka charakterystyka metod oceny sposobu ¿ywienia
i wykorzystanie w metodach bezporednich
Albumu fotografii produktów i potraw/ Brief characteristics of diet
assessment methods and use of Album of photographs of food products
and dishes in direct methods .............................................................................................. 7
Instrukcja sposobu przeprowadzania wywiadu
o spo¿yciu z ostatnich 24 godzin/ Instruction on the way of conducting
24-hour dietary recall ........................................................................................................... 9
Spis fotografii ......................................................................................................... 11
List of photographs ............................................................................................................ 15
Objanienia do Albumu fotografii produktów i potraw ....................................... 14
Information on the use of the Album of photographs of food
products and dishes .......................................................................................................... 18
Fotografie produktów i potraw/ Photographs of food products and dishes .................... 19
Alfabetyczny spis fotografii ..................................................................................... 86
Alphabetical index of photographs .................................................................................... 87
Album fotografii produktów i potraw 3
4
Zgłoś jeśli naruszono regulamin