Naleśniki z warzywami i pieczarkami .doc

(1 KB) Pobierz

Produkty:

 

naleśniki:

 

1/2 l mleka

 

1/2 l piwa

 

2 jajka

 

szczypta soli

 

1 łyżeczka cukru

 

mąka

 

farsz:

 

30 dkg pieczarek

 

2 cebule

 

mrożona mieszanka warzywna

 

ser żółty

 

sól, pieprz

 

Wykonanie

 

Składniki na ciasto ubić trzepaczka lub mikserem, usmażyć naleśniki.

 

Pieczarki poszatkować, cebulę pokroić w półtalarki lub kostkę, usmażyć na oliwie /smażyć aż woda całkowicie odparuje a całość nabierze złotego koloru/. Dodać mrożoną mieszankę warzywną i dusić, aż jarzyny będą miękkie, a całość nabierze lekkiej spoistości. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i dodać trochę startego, żółtego sera, by farsz był bardziej spoisty.

 

Naleśniki smarować farszem. Przed podaniem obsmażyć na maśle.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin