Produkty:
naleśniki:
1/2 l mleka
1/2 l piwa
2 jajka
szczypta soli
1 łyżeczka cukru
mąka
farsz:
30 dkg pieczarek
2 cebule
mrożona mieszanka warzywna
ser żółty
sól, pieprz
Wykonanie
Składniki na ciasto ubić trzepaczka lub mikserem, usmażyć naleśniki.
Pieczarki poszatkować, cebulę pokroić w półtalarki lub kostkę, usmażyć na oliwie /smażyć aż woda całkowicie odparuje a całość nabierze złotego koloru/. Dodać mrożoną mieszankę warzywną i dusić, aż jarzyny będą miękkie, a całość nabierze lekkiej spoistości. Doprawić solą i pieprzem, zdjąć z ognia i dodać trochę startego, żółtego sera, by farsz był bardziej spoisty.
Naleśniki smarować farszem. Przed podaniem obsmażyć na maśle.
jot_em18