Naleśniki z sałatka z awokado .doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

 

10 naleśników

 

2 awokado

 

1 pomidor

 

4 łyżki ziaren słonecznika

 

1/3 szkl. kiełków fasoli mung

 

1/3 szkl. zielonych oliwek

 

sok z 1/2cytryny

 

1 łyżka oliwy z oliwek

 

szczypta pieprzu

 

sól ziołowa

 

Sposób wykonania:

 

Awokado musi być bardzo dojrzałe - kiedy naciśniesz delikatnie na skórkę, powinieneś wyczuć pod nią zupełnie miękki miąższ.

 

Warzywa i kiełki umyj dokładnie.

 

Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, obierz ze skórki i pokrój w 1,5-centymetrową kostkę.

 

Pomidor również pokrój w drobną kostkę, a oliwki w plasterki.

 

Ziarna słonecznika upraż na suchej patelni do złotego koloru, ostudź.

 

Wymieszaj awokado, słonecznik, pomidor, kiełki i oliwki.

 

Dopraw pieprzem, sokiem z cytryny, oliwą i solą ziołową do smaku.

 

Podziel sałatkę na 10 części i każdą z nich zawiń w ciepły naleśnik.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin