Naleśniki z masą migdałową.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 16 naleśników

- 120 g słodkich migdałów

- 6 gorzkich migdałów

- 4 łyżki cukru

- 3 jaja

- łyżka masła

- cukier puder

 

ponadto:

Budyń czekoladowy instant

 

Wykonanie:

 

Żółtka oddziel od białek. Migdały sparz, obierz ze skórki, zmiel i utrzyj z cukrem. Potem dodaj żółtka - masę ucieraj, aż powstanie gładka biała masa. Z białek ubij sztywną pianę i delikatnie połącz ją z masą.

 

Przygotowanym farszem smaruj naleśniki, składaj je w trójkąty. Przysmażaj na maśle i posyp cukrem pudrem lub polej przyrządzonym budyniem czekoladowym z kawałkami czekolady.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin