4 na pływające.doc

(33 KB) Pobierz
KULKI PROTEINOWE :

 

 

KULKI PROTEINOWE :

PŁYWAJĄCE

Przepis 1 :

Składniki :

·         20 g. bułki tartej

·         50 g. mąki kukurydzianej

·         50 g. mąki pszennej

·         20 g. mleka w proszku

·         10 g. kaszy mannej

·         12 jaj

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym gotujemy je na wolnym ogniu przez max 5 min. Gdy masa jest już ugotowana formujemy z niej kulki i wstawiamy je do piekarnika na max 2 godz. w temp. Max 100*C.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

 

Przepis 2 :

Składniki :

·         0,5 kg maki kukurydzianej

·         0,5 kg mąki pszennej

·         0,5 kg kaszy kukurydzianej

·         20 g. mąki sojowej

·         Barwnik spożywczy

·         2 łyżki miodu

·         12 jaj

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym gotujemy je na wolnym ogniu przez max 5 min. Gdy masa jest już ugotowana formujemy z niej kulki i wstawiamy je do piekarnika na max 2 godz. w temp. Max 100*C.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

 

Przepis 3 :

Składniki :

·         20 g. kaszy mannej

·         4 białka z jaj

·         120 g. Kazeiny

·         20 g. mąki pszennej

·         30 g. mąki sojowej

·         12 jaj

·         Proszek do pieczenia

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym gotujemy je na wolnym ogniu przez max 5 min. Gdy masa jest już ugotowana formujemy z niej kulki i wstawiamy je do piekarnika na max 2 godz. w temp. Max 100*C.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

Przepis 4 :

Składniki :

·         50 g. mąki pszennej

·         250 g. mąki sojowej

·         150 g. maki kukurydzianej

·         50 g. kaszy kukurydzianej

·         50 g. mleka w proszku

·         12 jaj

 

Sposób wykonania:

Jajka dokładnie roztrzepujemy na jednolitą maź. Składniki mieszamy ze sobą aż uzyskamy jednolitą masę po czym gotujemy je na wolnym ogniu przez max 5 min. Gdy masa jest już ugotowana formujemy z niej kulki i wstawiamy je do piekarnika na max 2 godz. w temp. Max 100*C.

 

Przed wymieszaniem składników możemy dodać różne substancje zapachowe, jednak składniki barwiące lepiej jest dać po upieczeniu kulek (można je wykąpać przed pieczeniem ale mogą zblednąć )

 

podałem tu jakie zapachy z reguły wabią ryby

wanilia – leszcz, krąp, jaz, karaś;

karmel – lin, karas, leszcz, krap, ploc;

miód – karp, karaś, lin;

cynamon – leszcz, krąp, karaś, karp;

kokos – leszcz, krąp, płoć, karaś, lin;

tutti-frutti – karp, lin,

kozieradka – płoć, leszcz, lin, karaś;

nostrzyk – płoć, leszcz, lin, karaś;

kminek – płoć, krąp;

anyż – płoć, karaś, krąp;

kolendra – płoć, leszcz;

koper włoski – krąp, płoć.

 

 

Życzę obfitych połowów i połamania kija

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin