SALATKA Z WEDZONA MAKRELA.rtf

(1 KB) Pobierz

Sałatka z wędzoną makrelą

Składniki: 250 g wędzonej makreli, 4 ugotowane na twardo jajka, 2 ogórki (kiszone lub konserwowe), 1 cebula lub pół pęczka dymki, 100 g kukurydzy konserwowej, 2 ugotowane w mundurkach i obrano ziemniaki, 250 ml śmietany lub jogurtu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, cukier, ewentualnie 2 ugotowane buraki.

Przygotowanie: Rybę oddziel od ości i delikatnie podziel na cząstki. Ziemniaki, ogórki i cebule, posiekaj w kostkę, a buraki zetrzyj na tarce, dodaj kukurydzę i wszystko delikatnie wymieszaj. Posiekaj czosnek i dodaj go do śmietany lub jogurtu. Sos dopraw do smaku solą. pieprzem, cukrem i zalej nim sałatkę. Wszystko razem wymieszaj, udekoruj ćwiartkami jajek. Przed podaniem należy schłodzić w lodówce.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin