Działania Państwowej Inspekcji Sanitarnej na rzecz bezpieczeństwa żywności.pdf
(
2692 KB
)
Pobierz
Microsoft PowerPoint - Prezentacja14.0404_min. Grabowski
Zagadnienia
1.
Bezpieczeństwo żywności
Bezpieczeństwo żywności
2.
System monitoringu wody
System monitoringu wody
3.
Wspólna Sieć Nadzoru Epidemiologicznego
Wspólna Sieć Nadzoru Epidemiologicznego
w Unii Europejskiej
4.
System reagowania kryzysowego
System reagowania kryzysowego
w Państwowej Inspekcji Sanitarnej
1.
2.
3.
4.
Misją Państwowej Inspekcji Sanitarnej
jest dążenie do osiągnięcia pożądanych norm
zdrowotnych poprzez podjęcie działań umożliwiających zachowanie lub przywracanie
bezpieczeństwa zdrowotnego ludzi, a także mające na celu identyfikację i oszacowanie
skali zagrożeń, inicjowanie i organizowanie skoordynowanego nadzoru i kontroli
służących zapobieganiu wszelkim zagrożeniom fizycznym, chemicznym i biologicznym,
zachowaniu i umacnianiu zdrowia zbiorowości oraz kształtowaniu w tym zakresie
odpowiednich postaw i zachowań.
CEL DZIAŁANIA
:
-
ochrona
zdrowia ludzkiego przed niekorzystnym wpływem
szkodliwości i uciążliwości środowiskowych
-
zapobieganie
powstawaniu chorób, w tym zakaźnych i zawodowych
ZADANIA
:
-bieżący i zapobiegawczy nadzór nad warunkami:
-higieny środowiska,
- higieny pracy w zakładach pracy,
- higieny radiacyjnej,
- higieny procesów nauczania i wychowania,
- higieny wypoczynku i rekreacji,
- zdrowotnymi żywności, żywienia i przedmiotów użytku,
- higieniczno-sanitarnymi jakie powinien spełniać personel medyczny,
sprzęt oraz pomieszczenia, w których są udzielane świadczenia
zdrowotne,
-działalność zapobiegawcza i przeciwepidemiczna w zakresie chorób
zakaźnych.
Misją Państwowej Inspekcji Sanitarnej
Plik z chomika:
misiek.b
Inne pliki z tego folderu:
Działania Państwowej Inspekcji Sanitarnej na rzecz bezpieczeństwa żywności.pdf
(2692 KB)
Dokumentacja zapewnienia jakosci opracowywanie i wdrazanie.pdf
(531 KB)
DOKUMENTACJA SYSTEMU ZAPEWNIENIA JAKOŚCI. OPRACOWYWANIE I WDRAŻANIE.pdf
(531 KB)
Dokumentacja HACCP.pdf
(998 KB)
Deklaracja polityki jakości.pdf
(104 KB)
Inne foldery tego chomika:
2 HACCP Sklep
3 HACCP Mała Gastronomia
4 HACCP Restauracja
5 Projekt Technologiczny Restauracji
6 Projekt Technologiczny PUB
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin