Tort bezowy.doc

(30 KB) Pobierz
Tort bezowy

Tort bezowy

 

Tort bezowy
 

Składniki

·         Ciasto:

·         1 Tort bezowy suchy o średnicy 26 cm

·         Masa:

·         2 Kremy do tortów smak

ajerkoniakowy Dr. Oetkera

·         600 ml mleka

·         200 g masła

·         Do dekoracji:

·         1 Różyczki opłatki kolorowe Dr. Oetkera

·         Bezy

Opis przygotowania

Do wysokiego naczynia wlać 600 ml zimnego mleka. Zawartość torebek wsypywać do mleka i miksować przez chwilę na najniższych, a następnie na najwyższych obrotach. W oddzielnym naczyniu utrzeć miękkie masło, a następnie dodać je do przygotowanego wcześniej kremu. Całość miksować przez ok. 2 minuty do uzyskania gładkiej konsystencji. Przygotowany krem nałożyć na spody bezowe. Wierzch tortu udekorować różyczkami z opłatka i bezami.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin