Placek serowo-budyniowy.doc

(22 KB) Pobierz

Placek serowo-budyniowy

 

 

Składniki:

·       ⅓ kostki masła lub margaryny

·       3 łyżki cukru

·       1 szklanka maki

·       2 łyżeczki proszku do pieczenia

·       1 łyżka kakao

·       2 jajka

·       1 budyń śmietankowy

·       1 budyń czekoladowy

·       ½ litra mleka

·       2 serki homogenizowane waniliowe

 

 

Sposób przygotowania:

Masło, cukier i 1 jajko energicznie utrzeć w misce na jednolitą masę. Zmieszać mąkę, kakao i proszek do pieczenia, a następnie przesiać je do masy z cukru i masła. Delikatnie, ale dokładnie wymieszać i wyłożyć na dno średniej wielkości tortownicy.

Budyń śmietankowy ugotować według przepisu na paczce i gorący wylać ostrożnie na ciasto w tortownicy.

Czekoladowy budyń w proszku wsypać do serków. Dodać 1 jajko. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na wierzch poprzedniej masy.

Piec około 40 minut w temperaturze 180°C.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin