* INDYK W SOSIE KORMA * * 25 dag miesa z indyka * * puszka sosu korma (Curry Sauce Patak�s) * * cebula (10 dag) * * 15 dag ryzu * * lisc laurowy * * gozdzik * * 2 ziarna ziela angielskiego * * s�l """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" Opis: Ryz ugotowac w posolonej wodzie z dodatkiem liscia laurowego, gozdzika i ziela angielskiego, odcedzic i trzymac w cieple. (ryz wrzuca sie na "duza wode" gotujaca sie i nie mieszamy ryzu!!!!Miedzy ziarenkami tworza sie kanaliki,ktorymi wydostaje sie powietrze i ryz sie nie przypala.nie jest tez sklejony!!) W woku wymieszac sos korma ze szklanka wody mineralnej niegazowanej i zagotowac. Mieso pokroic w kostke. Cebule obrac, grubo posiekac, razem z miesem wlozyc do woka i udusic. Podawac na ryzu, polane sosem, ze smazonymi warzywami. """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" Jezeli nie mozecie kupic sosu KORMA to moizna go zrobic samemu(polecam poeksperymentowac) Skladniki: smietana, mleko kokosowe wi�rki kokosowe,(okolo 100g) cebula,(1- 2 szt) olej roslinny, koncentrat pomidorowy,(lub purre pomidorowe) maslo, """""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" przyprawy: imbir, sok z cytryny czosnek, suszone liscie kolendry. Sos powinien miec konsystencje gestej smietany!!! Podalam orjetacyjne ilosci ale kazdy moze zmienic te proporcje wedlug swojego gustu, smaku i uznania. """"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""" S M A C Z N E G O
BollywoodSandi