Cielęcina po chińsku.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
2707472 UNPDF
Cielęcina po chińsku
Składniki
1-2 ząbki czosnku, 2 łyżki miodu, 3 łyżki sosu sojowego, 50 dag
sznycli cielęcych, 2 łyżki oleju, cebula, strąk zielonej papryki,
strąk czerwonej papryki, płaska łyżka mąki ziemniaczanej
Sposób przyrządzania
Plasterki mięsa pokroić w kawałki wielkości 3-4 cm, włożyć do miski. Czosnek rozgnieść,
połączyć z miodem, sosem sojowym i łyżką wody, wlać do mięsa, wymieszać, odstawić
na 2-3 godziny. Podczas marynowania mieszać 2-3 razy lub wstawić do lodówki na noc.
Cebulę pokroić na ćwiartki, rozdzielić na listki, włożyć do płytkiego żaroodpornego
naczynia (2 l), dodać pokrojoną na kawałki paprykę i olej, zamieszać i mikrofalować przy
NAJWYŻSZEJ MOCY przez 2-3 minuty. Warzywa powinny być prawie miękkie. W tym
czasie mięso dokładnie osączyć z marynaty, odstawić. Warzywa przesunąć na środek
naczynia, mięso ułożyć przy brzegu i mikrofalować przy NAJWYŻSZEJ MOCY 5-6 minut,
zamieszać dwukrotnie. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w marynacie, polać mięso,
mikrofalować przy tej samej mocy 2 minuty lub do zagotowania, dwukrotnie wymieszać
mięso i warzywa. Potrawę podawać z ryżem.
Proporcje dla 4 osób.
Plik z chomika:
bettypasja
Inne pliki z tego folderu:
Jajecznica.pdf
(43 KB)
Jaja z boczkiem.pdf
(56 KB)
Jaja w sosie pomidorowym.pdf
(46 KB)
Jagnięcina Portos.pdf
(70 KB)
Jabłka w cieście.pdf
(72 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 08.07.2024
Afirmacje Figarska Bożena
Afirmacje i Rozwój
afirmacje mp3
Albumy muzyka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin