pulpeciki drobiowe w sosie serowym.doc

(38 KB) Pobierz
SCHAB Z NADZIENIEM SEROWYM I GRZYBAMI

Pulpeciki drobiowe w sosie serowym

 

·       1 Sos Italia 4 sery WINIARY

·       50 ml śmietanki 12%

·       500 g drobiowego mięsa mielonego

·       2 jajka

·       3 łyżki bułki tartej

·       2 łyżki posiekanego szczypiorku

·       1 liść laurowy

·       3 ziarenka ziela angielskiego

·       sól, pieprz

Sposób przyrządzania

Sos przygotować wg przepisu na opakowaniu.
Mięso połączyć z jajkami, bułką tartą i szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem. Uformować 12 pulpecików. Zagotować wodę, posolić, dodać liść laurowy i ziela angielskie, wrzucić pulpeciki i gotować 20 minut. Wyjąć z wywaru i polać przygotowanym sosem.  Podawać z ryżem.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin