ZUPA WĘGIERSKA BABCI ZINAIDY.docx

(11 KB) Pobierz

ZUPA WĘGIERSKA BABCI ZINAIDY

 

 

Składniki:

ü      1 kg wołowiny extra,

ü      1 kg ziemniaków,

ü      0,3 kg boczku wędzonego,

ü      2-3 cebule, pęczek włoszczyzny,

ü      3 kolorowe papryki (żółta, czerwona i zielona),

ü      koncentrat pomidorowy,

ü      pomidory w puszcze w całości bez skórki,

ü      groszek konserwowy zielony,

ü      oliwa, pieprz, sól, liść laurowy, przyprawa chilli.

 

Sposób przygotowania:

Gotujemy wołowinę dodając do niej włoszczyznę, następnie paprykę. Smażymy boczek i dodajemy do zupy, następnie smażymy cebulę wraz z czosnkiem pomidorami i koncentratem, dodajemy wszystko do zupy i przyprawiamy.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin