CHŁODNIK Z KALAREPY.docx

(57 KB) Pobierz

CHŁODNIK Z KALAREPY

 

Chłodnik z kalarepy i zielonego ogórka to lekka propozycja na upalne dni. Dietetyczny i orzeźwiający, szybki i prosty do wykonania. Bardzo gorąco polecam!

 

SKŁADNIKI na 2  porcje:

1 kalarepa (ok. 300 g)

1 zielony ogórek (ok. 150 g)

1/2 pęczka koperku

0,5 litra maślanki

sól, pieprz, cukier do smaku

 

Kalarepę i ogórka obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.Koperek drobno posiekaj. W wysokim naczyniu wymieszaj warzywa z maślanką. Dopraw do smaku i podawaj schłodzone.

 

Smacznego :)

 

 

1 porcja zawiera średnio:

 

energia: 149 kcal

białko: 12,5 g

węglowodany: 24g

błonnik: 4 g

tłuszcze: 1,8 g

cholesterol: 15 mg

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin