Chłodnik z botwinki.rtf

(365 KB) Pobierz

Chłodnik z botwinki

 

Składniki:

 

    * 1 Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa instant WINIARY

    * 1 pęczek botwinki

    * 3 duże rzodkiewki

    * 1 duży ogórek wąż

    * 1 pęczek posiekanego koperku

    * 1 pęczek posiekanego koperku

    * 1 l kefiru

    * 100 ml śmietany 30%

    * 2 jajka ugotowane na twardo

    * sól, pieprz

 

 

 

 

Sposób przygotowania

 

Botwinę pokroić i ugotować 500 ml wody, wsypać Barszcz czerwony, rozpuścić, ostudzić.

Rzodkiewki zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Ogórek przekroić (nie obierać), usunąć nasiona i pokroić w drobną kostkę. Kefir połączyć z botwinką, śmietaną i warzywami. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z jajkami pokrojonymi na ćwiartki lub pokrojonymi w kostkę.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin