Pulpeciki z ryby.pdf

(29 KB) Pobierz
16217338 UNPDF
Pulpeciki z ryby
Składniki
40 dag filetów z dowolnej ryby morskiej, namoczona w mleku kajzerka, duża cebula, 2
jaja, pół łyżki masła roślinnego, ząbek czosnku, 2 łyżeczki posiekanych świeżych listków
rozmarynu lub łyżeczka suszonych, tarta bułka do panierowania, olej do smażenia,
vegeta
Sposób przyrządzania
Rybę i odciśniętą z mleka bułkę przepuścić przez maszynkę, dodać zeszkloną na maśle
cebulę, roztarty z solą czosnek, rozmaryn, vegetę i jedno jajo, dokładnie wyrobić masę
(jeśli okaże się za rzadka, dodać tartej bułki). Uformować nieduże pulpety, obtoczyć w
rozkłóconym jaju i tartej bułce, usmażyć na rumiano na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z
ziemniakami z wody, ostrym sosem i surówką z porów i kwaszonych ogórków. 100 g -
135 kcal.
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin