Klopsiki śledziowe.pdf
(
70 KB
)
Pobierz
34420096 UNPDF
Klopsiki śledziowe
Składniki
50 dag solonych filetów śledziowych, 25 dag gotowanego lub
pieczonego mięsa, duży ugotowany ziemniak, 1-2 cebule, 2
żółtka, masło lub margaryna, pieprz
Sposób przyrządzania
Śledzie, mięso i ziemniak przepuścić przez maszynkę. Cebulę
obrać, posiekać i przesmażyć na maśle, włożyć do masy śledziowo-mięsnej. Dodać
żółtka, pieprz i starannie wyrobić. Uformować podłużne klopsiki i smażyć je na maśle.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin