ZRODLA.doc

(14 KB) Pobierz
RÓD£A

ŹRÓDŁA

 

1.        1000 potraw na polskim stole – dania wykwintne i codzienne. Wydawnictwo Książkowe Twój Styl, Warszawa 2004.

2.        Adamczewska B., Gotuj z głową. Prószyński i S-ka, Warszawa 2000.

3.        Adamska E., Nalewki. Wydawnictwo De Facto, Warszawa.

4.        Barowicz T., Sałatki z różnych stron świata. Oficyna Wydawnicza “Ostoja”, Warszawa 1996.

5.        Berger S. i in., Kuchnia polska. Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 1982.

6.        Błaszczyszyn M., Dieta życia jesień. Spółdzielcza Agencja Reklamowa “Star” – Spółdzielnia Pracy Dziennikarzy, Warszawa.

7.        Czerni A., Warzywa rzadko spotykane. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1986.

8.        Dr. Oetker: zapiekanki, zrumienione specjały i suflety. Świat Książki, Warszawa 1996.

9.        Fajkowska H., Wolfowa K., Warzywa mało znane: uprawa i przyrządzanie. Wyd. IV. PWRiL, Warszawa 1985.

10.     Flowerdew B., Owoce – praktyczny poradnik uprawy, zbioru i przyrządzania owoców. Wydawnictwo Muza S.A., Warszawa 1998.

11.     Góra T., 50 przepisów – surówki. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1990.

12.     Grzymska M., Kosińska N., Zupy. Prószyński i S-ka, Warszawa 2002.

13.     Gumowska I., Obiad w pół godziny. Wyd. II. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1979.

14.     Gumowska I., Słońce w słoikach. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1988.

15.     Hammond Ch. J., Wyjątkowa dieta zgodna z grupą krwi – doskonała sylwetka i zdrowie. Grupa Wydawnicza Bertelsmann Media, Warszawa 2001.

16.     Internet

17.     Ishii M., Kuchnia Dalekiego Wschodu, Prószyński i S-ka, Warszawa 1999.

18.     Koch-Kalender 2004: 365 Rezepte für die abwechslungsreiche Küche. Bassermann Verlag, München 2003.

19.     Kuchnia japońska (Seria: Kuchnie z czterech stron świata). Wydawnictwo “Astrum”, Wrocław 1993.

20.     Lis E., Warzywne specjały. Prószyński i S-ka, Warszawa 2004.

21.     Nowak T.J. – przepisy własne.

22.     Ochorowicz-Monatowa M., Uniwersalna książka kucharska. Wydanie znacznie powiększone. Nakładem Księgarni Polskiej Bernarda Połonieckiego, Lwów / Warszawa.

23.     Przepisy czytelników: Lato w kuchni. Prószyński i S-ka, Warszawa 1999.

24.     Pyszkowska K., Przetwory w gospodarstwie domowym. PWRiL, Warszawa 1979.

25.     Scotto E., Zapomniane warzywa. Wydawnictwo Wiedza i Życie, Warszawa 2001.

26.     Skrodzka Z., Kompoty, marynaty, dżemy – przetwory domowe. Wyd. II. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1980.

27.     Strumiłło-Miłosz G., Alijewa F., Kuchnia narodów Kaukazu. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1978.

28.     Szczepańska A., Desery i napoje w naszej kuchni. Wyd. II poprawione i uzupełnione. Wydawnictwo Spółdzielcze, Warszawa 1982.

29.     Sztabowa W., Krupnioki i moczka, czyli gawędy o kuchni śląskiej. Wydawnictwo “Śląsk”, Katowice 1990.

30.     Witkowska S., Nastolatki gotują. Wyd. V. Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 1989.

31.     Zaborska Ł., Zawistowska Z., Warzywa na działce i w kuchni. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1983.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin