ŹRÓDŁA
1. 1000 potraw na polskim stole – dania wykwintne i codzienne. Wydawnictwo Książkowe Twój Styl, Warszawa 2004.
2. Adamczewska B., Gotuj z głową. Prószyński i S-ka, Warszawa 2000.
3. Adamska E., Nalewki. Wydawnictwo De Facto, Warszawa.
4. Barowicz T., Sałatki z różnych stron świata. Oficyna Wydawnicza “Ostoja”, Warszawa 1996.
5. Berger S. i in., Kuchnia polska. Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 1982.
6. Błaszczyszyn M., Dieta życia – jesień. Spółdzielcza Agencja Reklamowa “Star” – Spółdzielnia Pracy Dziennikarzy, Warszawa.
7. Czerni A., Warzywa rzadko spotykane. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1986.
8. Dr. Oetker: zapiekanki, zrumienione specjały i suflety. Świat Książki, Warszawa 1996.
9. Fajkowska H., Wolfowa K., Warzywa mało znane: uprawa i przyrządzanie. Wyd. IV. PWRiL, Warszawa 1985.
10. Flowerdew B., Owoce – praktyczny poradnik uprawy, zbioru i przyrządzania owoców. Wydawnictwo Muza S.A., Warszawa 1998.
11. Góra T., 50 przepisów – surówki. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1990.
12. Grzymska M., Kosińska N., Zupy. Prószyński i S-ka, Warszawa 2002.
13. Gumowska I., Obiad w pół godziny. Wyd. II. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1979.
14. Gumowska I., Słońce w słoikach. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1988.
15. Hammond Ch. J., Wyjątkowa dieta zgodna z grupą krwi – doskonała sylwetka i zdrowie. Grupa Wydawnicza Bertelsmann Media, Warszawa 2001.
16. Internet
17. Ishii M., Kuchnia Dalekiego Wschodu, Prószyński i S-ka, Warszawa 1999.
18. Koch-Kalender 2004: 365 Rezepte für die abwechslungsreiche Küche. Bassermann Verlag, München 2003.
19. Kuchnia japońska (Seria: Kuchnie z czterech stron świata). Wydawnictwo “Astrum”, Wrocław 1993.
20. Lis E., Warzywne specjały. Prószyński i S-ka, Warszawa 2004.
21. Nowak T.J. – przepisy własne.
22. Ochorowicz-Monatowa M., Uniwersalna książka kucharska. Wydanie znacznie powiększone. Nakładem Księgarni Polskiej Bernarda Połonieckiego, Lwów / Warszawa.
23. Przepisy czytelników: Lato w kuchni. Prószyński i S-ka, Warszawa 1999.
24. Pyszkowska K., Przetwory w gospodarstwie domowym. PWRiL, Warszawa 1979.
25. Scotto E., Zapomniane warzywa. Wydawnictwo Wiedza i Życie, Warszawa 2001.
26. Skrodzka Z., Kompoty, marynaty, dżemy – przetwory domowe. Wyd. II. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1980.
27. Strumiłło-Miłosz G., Alijewa F., Kuchnia narodów Kaukazu. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1978.
28. Szczepańska A., Desery i napoje w naszej kuchni. Wyd. II poprawione i uzupełnione. Wydawnictwo Spółdzielcze, Warszawa 1982.
29. Sztabowa W., Krupnioki i moczka, czyli gawędy o kuchni śląskiej. Wydawnictwo “Śląsk”, Katowice 1990.
30. Witkowska S., Nastolatki gotują. Wyd. V. Państwowe Wydawnictwo Ekonomiczne, Warszawa 1989.
31. Zaborska Ł., Zawistowska Z., Warzywa na działce i w kuchni. Wydawnictwo “Watra”, Warszawa 1983.
Madziulkaaa1118