Ogórki po żydowsku.doc

(90 KB) Pobierz
Marynata po żydowsku

Marynata po żydowsku

 

Składniki

·         2 kg ogórków

·         seler - nać i korzeń

·         pietruszka - nać i korzeń

·         2 marchewki

·         cebula, koper

·         ziele angielskie, gorczyca

·          

·         ZALEWA

·         0,5 szkl. octu

·         3/4 szkl. cukru

·         łyżka soli

·         2,5 szkl. wody

·          

·          

Opis przygotowania

Składniki zalewy zagotować. Ogórki umyć, przekroić wzdłuż.Pozostałe warzywa obrać, pokroić w plasterki, nać grubo posiekać. W słoikach układać pionowo plastry ogórków, na wierzchu położyć pozostałe warzywa.Dodać koper i przyprawy. Wlać zalewę i zamknąć słoiki. Pasteryzować 3 min. od chwili zagotowania się wody. SMACZNEGO :)))

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin