Zupa z algami i kaszą jaglaną.doc

(235 KB) Pobierz
Zupa z algami i kaszą jaglaną

Zupa z algami i kaszą jaglaną

 

czas: 30-60 min                                                                            
 

SKŁADNIKI:

·         1 ogórek

·         1 pomidor

·         2 dymki

·         2 marchwie ekologiczne

·         1 seler ekologiczny

·         pół łyżeczki alg wakame

·         garść alg arame

·         kasza jaglana

·         olej sojowy (lub sezamowy)

·         2 kawałki trawy cytrynowej

·         1-3 łyżki pasty miso

PRZYGOTOWANIE:

Ogórek pokroić w paski, Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić. Dodać pokrojone dymki, pokrojoną marchew i seler. Dodać rozgniecioną trawę cytrynową i algi. Wlać łyżkę oleju. Zalać litrem wody. Zagotować. W drugim garnku ugotować kaszę jaglaną Po zestawieniu zupy z ognia dodać pastę miso i kaszę. Odczekać ok. 2 minuty. Po tym czasie można podawać.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin