Surówka z kapusty pekińskiej.doc

(36 KB) Pobierz

Surówka z kapusty pekińskiej





Składniki

30 dag kapusty pekińskiej, jabłko, cebula, 10 dag suszonych śliwek kalifornijskich, 3 ząbki czosnku, ćwierć szklanki majonezu, 2 łyżki śmietany, natka pietruszki, sok z cytryny, pieprz, sól

Sposób przyrządzania

Owoce i warzywa umyć, osączyć. Wymieszać majonez ze śmietaną, dodać roztarty czosnek. Kapustę cienko poszatkować, w miarę krojenia dodawać do sosu. Śliwki wydrylować, pokroić w paski. Obrane jabłko i cebulę pokroić w drobną kostkę, połączyć wszystkie składniki, przyprawić, wymieszać z posiekaną natką pietruszki. Podawać do mięs, ryb i dań jarskich.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin