PRZEPIS NA ORZESZKOWE CIASTECZKA:
Ciasto:
ü margaryna
ü 2 szkl. mąki pszennej
ü 2 szkl. mąki krupczatki
ü 2 jajka
ü ½ szkl. cukru/ cukru pudru
ü 1 łyżeczka proszku do pieczenia
ü szczypta soli
ü (jeśli trzeba - to łyżkę śmietany, aby ciasto się wyrobiło)
Masa:
ü masa krówkowa do kupienia w sklepie ;)
ü orzechy włoskie posiekane na drobne kawałki
Z podanych składników zagnieść miękkie ciasto. Uformować maleńkie kuleczki i napełnić nimi dziurki w foremce. Zamknąć foremkę, dobrze docisnąć i piec do zarumienienia nad gazem.Upieczone skorupki wyjąć, poczekać do całkowitego ostygnięcia i można napełniać masą
Link do foremki:
http://www.allegro.pl/listing.php/search?string=foremka+do+orzeszk%C3%B3w&country=1
(Znalazłam tylko taką stronę, osoba od której kupowałam już się nie wystawia.. ).
Smacznego ☺
VIIIszkola