Krówka.rtf

(0 KB) Pobierz

KRÓWKA

KRUCHE CIASTO: 1/2-Kg mąki tortowej,1 Kasi,4 żółtka, 1/2szkl.cukru pudru,2łyżeczki proszku do pieczenia KREM:1/2 l śmietany kremówki 30% z lodowki, 2 smietanofixy,pół szklanki cukru pudru WIERZCH: mleko słodkie skondensowane z puszki , 30 dag orzechow włoskich łuskanych

 

WYKONANIE :kruche ciasto zagniesc ,podzielic na 2 czesci.Każdą upiec osobno ok.15 min.i wystudzic.Na jedna wyłóżyc ubity krem smietanowy nastepnie przykryc drugim plackiem.Mleko mozna ugotowac wczesniej.Gotujemy je w puszce, w garnku z wodą pod przykryciem ok 3 godz. Smarujemy nim wierzch placka i układamy orzechy włoskie.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin