Jajecznica z kalafiorem.doc

(21 KB) Pobierz



Jajecznica z kalafiorem

Składniki:
1/2 paczki mrożonego kalafiora lub średni świeży kalafior, 3 jaja, sól, pieprz, szczypta startej gałki muszkatołowej, 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki.
Kalafior podgotowujemy we wrzącej wodzie, ma być twardawy lub na parze. Na patelni rozgrzewamy oliwe. Gdy z wkładamy odsączony z wody i podzielony na różyczki kalafior. Smażymy na średnim ogniu, co pewien czas mieszając, aż kalafior się ładnie zrumieni, wlewamy rozbite jajka, przyprawiamy solą, pieprzem i gałką. Smażymy, ciągle mieszając, aż jajka się odpowiednio zetną. Podajemy posypane natką i z góra sałaty. Pee

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin