Kulebiaczki z kapustą i grzybami.doc

(172 KB) Pobierz

Kulebiaczki z kapustą i grzybami

SKŁADNIKI :

1 kg kapusty kiszonej

0,5 kg pieczarek

2 garści grzybów suszonych

gotowe ciasto francuskie(mrożone)

3 łyżki masła

sezam

sól, pieprz

PRZYGOTOWANIE :

Grzyby suszone namoczyć najlepiej dzień wcześniej. Kapustę ugotować. Pieczarki umyć, pokroić i przesmażyć na 3 łyżkach masła. Grzyby suszone ugotować. Wszystkie składniki przecisnąć przez maszynkę z grubym sitem. Doprawić solą i pieprzem.

Ciasto francuskie rozmrozić i delikatnie rozwałkować. Nakładać gotowe nadzienie i zlepiać w prostokąty lub trójkąty. Posypać sezamem i zapiec w piekarniku przez około 30 minut w 160 stopniach.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin