Naleśniki zielone - z pietruszką.doc

(36 KB) Pobierz

Zielone naleśniki

 

Czas przygotowania: 80 minut

Czas smażenia: 45 minut

Składniki :

Ciasto naleśnikowe :
jajo
mleko
mąka
szczypta soli
pęczek natki pietruszki ( bez grubych łodyg )
Nadzienie do naleśników :
5-6 jaj ugotowanych na twardo
cebula kulista
trochę zielonej cebulki ( ale niekoniecznie )
sól , pieprz

Sposób  przygotowania :

Do rozrobionego ciasta naleśnikowego dodać posiekaną drobno pietruszkę. Ciasto musi mieć konsystencję rzadkiej śmietany. Usmażyć ok 16 cienkich naleśników ( jak na krokiety ). Jaja i cebulę pokroić w kostkę i wymieszać oba składniki. Posolić i popieprzyć. Farsz smakuje jak jest bardziej doprawiony pieprzem. Następnie kłaść farsz na naleśniki i składać je na kopertę lub tak jak krokiety. Można je podawać na ciepło obsmażając je na patelni. Ale podane na zimno również smakują.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin