SERNIK BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO.doc

(226 KB) Pobierz
SERNIK BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO

SERNIK BRZOSKWINIOWY NA ZIMNO

 

Składniki:

- 3 serki waniliowe

- galaretka cytrynowa (użyłam pomarańczowej)

- galaretka brzoskwiniowa

- 1/2 litra śmietany kremówki (moim zdaniem to nawet za dużo, 400 ml wystarczy)

- 3 łyżki cukru pudru

- 2 łyżki żelatyny

- 10 dag biszkoptów (użyłam podłużnych)

- puszka brzoskwiń

Galaretkę cytrynową rozpuścić w szklance gorącej wody, ostudzić. Gdy zacznie tężeć wymieszać z serkami waniliowymi.

Brzoskwinie odsączyć z zalewy. Biszkopty rozłożyć na dnie tortownicy ( o średnicy 22 cm), lekko skropić sokiem z brzoskwiń. Połowę owoców pokroić w kostkę, dodać do masy serowej, wyłożyć na biszkopty. Odstawić do schłodzenia na ok. 20 min.

W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuścić żelatynę, ostudzić. Śmietanę ubić z cukrem pudrem, dodać żelatynę, dokładnie wymieszać, wylać na masę serową.

Rozłożyć pokrojone w plasterki pozostałe brzoskwinie. Galaretkę brzoskwiniową rozpuścić w gorącej wodzie. Gdy zacznie tężeć, zalać brzoskwinie i odstawić na 2-3 godziny.

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin