Mus z truskawek.doc

(25 KB) Pobierz
"Mus z truskawek "

"Mus z truskawek "

 

Składniki:

50 dkg truskawek,
2 łyżki cukru pudru,
20 dkg ubitej śmietany,
2 paczki galaretki owocowej.

 

Sposób przyrządzenia:

        Umyte truskawki rozetrzeć, dodać cukier i ubić trzepaczką lub zmiksować. Ugotować galaretki z dwiema szklankami wody i pozostawić do zakrzepnięcia. Zmiksowane albo ubite trzepaczką owoce wkładać na przemian z ubitą śmietaną do niezupełnie jeszcze zastygniętej galaretki. Ciągle ubijać, aż do uzyskania jednolitej masy. Puszysty mus nałożyć do kompotierek i wstawić do lodówki na 1 - 2 h. Podawać z wafelkami lub kruchymi ciastkami.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin