Befsztyk tatarski klasyczny.doc

(25 KB) Pobierz
"Befsztyk tatarski klasyczny "

"Befsztyk tatarski klasyczny "

 

Składniki:

40 dkg polędwicy wołowej,
1 cebula (10 dkg),
4 żółtka,
3 łyżki oliwy,
2 łyżki musztardy,
4 korniszony,
4 grzyby marynowane,
1 łyżka soku z cytryny,
2 łyżeczki przyprawy maggi,
sól,
pieprz.

 

Sposób przyrządzenia:

        Polędwicę umyć, oczyścić z błon i posiekać lub zemleć. Do mięsa dodać żółtka, musztardę, oliwę, sok z cytryny oraz przyprawy i dobrze wyrobić. Masę mięsną uformować na półmisku, obtoczyć posiekanymi grzybami, korniszonami i cebulą. Befsztyk po tatarsku można również podawać w porcjach. W każdej robi się zagłębienie, do którego wbija się surowe żółtko. W oddzielnych miseczkach podaje się posiekane dodatki oraz przyprawy.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin