Owocowy przysmak z grilla
* 2 jabłka * kilka brzoskwiń lub nektarynek * miód * wiśnie w zalewie * sok z 1 cytryny * 3 łyżki cukru pudru * ½ łyżki mielonego cynamonu * świeża mięta lub melisaCukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić na plastry, wykroić gniazda nasienne (z każdego jabłka wychodzi 4-5 plastrów). Pokropić sokiem z cytryny - by owoce nie ściemniały. Obtoczyć z obu stron w cukrze z cynamonem. Ułożyć na folii do pieczenia.Na każdy plaster jabłka dać połówkę brzoskwini (przeciętą stroną do góry). Do miejsca po pestce wlać odrobinę miodu, wrzucić 2-3 wiśnie i grillować ok. 15 minut, aż jabłka zmiękną a miód się skarmelizuje.Podawać na ciepło. Dekorować świeżą mięt
asia22021