Owocowy przysmak z grilla.doc

(21 KB) Pobierz
Owocowy przysmak z grilla

Owocowy przysmak z grilla


    * 2 jabłka
    * kilka brzoskwiń lub nektarynek
    * miód
    * wiśnie w zalewie
    * sok z 1 cytryny
    * 3 łyżki cukru pudru
    * ½ łyżki mielonego cynamonu
    * świeża mięta lub melisa

Cukier puder połączyć z cynamonem. Jabłka obrać, pozbawić ogonków i szypułek, pokroić na plastry, wykroić gniazda nasienne (z każdego jabłka wychodzi 4-5 plastrów). Pokropić sokiem z cytryny - by owoce nie ściemniały. Obtoczyć z obu stron w cukrze z cynamonem. Ułożyć na folii do pieczenia.

Na każdy plaster jabłka dać połówkę brzoskwini (przeciętą stroną do góry). Do miejsca po pestce wlać odrobinę miodu, wrzucić 2-3 wiśnie i grillować ok. 15 minut, aż jabłka zmiękną a miód się skarmelizuje.

Podawać na ciepło. Dekorować świeżą mięt

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin