Sałatka kielecka.pdf

(42 KB) Pobierz
36430230 UNPDF
Sałatka kielecka
Składniki
Puszka kukurydzy, 2 strąki czerwonej papryki, 2-3 ogórki
kiszone, 2 marchewki, pietruszka, ćwierć selera, 2 łyżki
majonezu, 2 łyżki jogurtu, zielenina, cukier, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Marchew, seler i pietruszkę obrać, ugotować w małej ilości wody, odcedzić. Paprykę
oczyścić z nasion. Ogórki kiszone obrać. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę, zieleninę
posiekać i wymieszać z osączoną kukurydzą. Przyprawić do smaku, wymieszać z sosem
przyrządzonym z majonezu i jogurtu. Podawać z pieczywem jako jarską przekąskę lub
jako dodatek do wędlin, ryb i innych mięs.
(100 g - 70 kcal).
 
36430230.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin