Potrawka z kurczaków.doc

(19 KB) Pobierz
Potrawka z kurczaków

Potrawka z kurczaków

 

kurczak 1 szt

pietruszka 50 g

marchew 100 g

seler 100 g

cebula 50 g

woda 1250 g

masło 40 g

mąka pszenna 30 g

żółtko 20 g

natka pietruszki 10 g

 

 

Kurczaka wraz z włoszczyzną ugotować i wyporcjować. Przyrządzić sos potrawkowy: zrobić zasmażkę I stopnia z mąki i 30 g masła, rozprowadzić rosołem, zagotować, podprawić żółtkiem, dodać resztę surowego masła. Jarzyny z rosołu pokrajać w paski.

 

Porcje mięsa polać częścią sosu (resztę podać w sosjerce) i podawać z ryżem na sypko, pokrajanymi jarzynami i sezonową surówką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin