Cebulowa.pdf
(
45 KB
)
Pobierz
4243951 UNPDF
Cebulowa
Składniki
1,2 kg cebuli, 2 łyżki oliwy, vegeta, 4 łyżki słodkiej śmietanki,
biały pieprz, cukier, sól
Sposób przyrządzania
Obrane cebule pokroić w kostkę i zeszklić w głębokim rondlu na
rozgrzanej oliwie, zalać 2 l wody i gotować 20 min. Zupę przelać
przez sito do drugiego garnka. 2-3 łyżki pozostałej na sicie cebuli
wrzucić do zupy, resztę przetrzeć. Dodać vegetę, zagotować. Doprawić cukrem, solą,
śmietanką i świeżo zmielonym białym pieprzem.
Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
1 porcja zawiera: 3,7 g białka, 26,7 g tłuszczu, 10 mg cholesterolu, 4,1 g błonnika, 310
kcal.
Plik z chomika:
miszczkurde
Inne pliki z tego folderu:
Pomysy na dania z cebul i czosnkiem.pdf
(9114 KB)
101 przepisów z jajek-biblioteczka poradnika domowego.pdf
(21825 KB)
80 przepisów na specjalne okazje.pdf
(5908 KB)
Akademia Kurta Schllera Kuchnia Włoska.pdf
(3768 KB)
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Chwila dla Ciebie
JPEG PL
Kasia
Książki kucharskie, Przepisy ENG
Lubię gotować
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin