Barszcz ukraiński.pdf
(
30 KB
)
Pobierz
4243946 UNPDF
Barszcz ukraiński
Składniki
50 dag buraków czerwonych, kawałek kapusty włoskiej, 2 marchewki, pietruszka,
kawałek pora, 2-3 ziemniaki, pół szklanki białej fasoli, 2 łyżki gęstego przecieru
pomidorowego, kilka łyżek śmietany, pół łyżki mąki, łyżka sosu sojowego, ziele
angielskie, 3 łyżki posiekanej zieleniny (pietruszki lub koperku), vegeta, szczypta cukru,
pieprz
Sposób przyrządzania
Fasolę zalać wrzącą wodą, odstawić na 3 godz. Następnie odcedzić, zalać sześcioma
szklankami świeżej wody i gotować. Gdy fasola będzie prawie miękka, dodać warzywa
starte na tarce o dużych oczkach, poszatkowaną kapustę, ziele angielskie i gotować 15-
20 min. Następnie włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Buraki umyć, obrać,
zetrzeć na tarce jarzynowej, zalać dwiema szklankami wody i ugotować w osobnym
naczyniu. Gdy będą miękkie, przelać je do garnka z warzywami. Przyprawić zupę
przecierem pomidorowym, sosem sojowym, vegetą, pieprzem i cukrem. Wymieszać z
mąką rozprowadzoną śmietaną, zagotować. Rozlać do talerzy, posypać zieleniną. 100 g
- 45 kcal.
Plik z chomika:
miszczkurde
Inne pliki z tego folderu:
Pomysy na dania z cebul i czosnkiem.pdf
(9114 KB)
101 przepisów z jajek-biblioteczka poradnika domowego.pdf
(21825 KB)
80 przepisów na specjalne okazje.pdf
(5908 KB)
Akademia Kurta Schllera Kuchnia Włoska.pdf
(3768 KB)
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Chwila dla Ciebie
JPEG PL
Kasia
Książki kucharskie, Przepisy ENG
Lubię gotować
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin