Rolada cielęca.rtf

(6 KB) Pobierz
Rolada cielêca

Rolada cielęca

 

Składniki na 6 porcji:

1 kg górki cielęcej bez kości

bek czosnku

cebula

2 marchewki

2 pory

5 łek oleju

szklanka Złotego Rosołu WINIARY

3/4 szklanki śmietany

kilka listków bazylii

l

biały pieprz

 

Cebulę pokrój w kostkę, marchew w słupki, a pory w krążki. Mięso natrzyj solą, pieprzem i czosnkiem, zwiń w rulon i zwiąż nicią kuchenną, obsmaż na 2 łkach oleju, przełóż do brytfanny, wlej resztę oleju oraz dodaj marchew, cebulę i pory. Następnie wstaw na półtorej godziny do pieczenia w temperaturze 200°C, co jakiś czas polewając rosołem. Upieczoną pieczeń przenieś na półmisek.

 

Powstały sos zlej do rondelka, dopraw go solą, pieprzem, wlej śmietanę, wsyp posiekaną bazylię i całość podgrzej. Na koniec pieczeń pokrój w plastry i oblej sosem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin