Jajka w koszulkach w sosie musztardowym.doc

(48 KB) Pobierz

 

 





8 jajek
3 cebule
3 łyżki masła
1/2 łyżeczki curry
1/4 l musztardy
1/8 l mleka
odrobina soli i cukru
2 łyżki octu

Obraną cebulę pokroić w kostkę i dusić na rozgrzanym maśle na złoty kolor. Dodać curry. Dolać mleko. Dodać musztardę i przyrządzić gładki sos. Chwilę gotować, przyprawić solą i odrobiną cukru. W garnku zagotować 3 cm warstwę wody z dodatkiem octu. Jajka wbijać ostrożnie do wrzątku jedno po drugim. Nie gotować. Ścięte jajka ostrożnie wyjąc łyżką cedzakową, osączyć, ułożyć na półmisku i polać sosem

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin