Torcik Pischingera.txt

(0 KB) Pobierz
    *

      paczka wafli,
    *

      100 g gorzkiej czekolady,
    *

      150 g mas�a,
    *

      100 g cukru,
    *

      2 ��tka,
    *

      100 g orzech�w laskowych lub w�oskich, drobno posiekanych,
    *

      polewa: 100 g czekolady, 50 g mas�a,

Mas�o ucieramy, dodajemy utarte z cukrem ��tka,
start� czekolad� i posiekane orzechy. 
Mas� smarujemy wafle i uk�adamy jeden na drugim. 
Ca�o�� przyciskamy deseczk� i stawiamy w ch�odzie. 
Czekolad� wk�adamy do naczynia, 
dajemy �y�k� wody i mas�o - trzymaj�c na parze rozcieramy wszystko 
na g�adk� mas�. Polewamy torcik. 
Pischingera mo�na dekorowa� bia�� czekolad�, 
orzechami, rodzynkami lub wi�rkami
Zgłoś jeśli naruszono regulamin