Jabłecznik włoski.pdf
(
63 KB
)
Pobierz
32617053 UNPDF
Jabłecznik włoski
Składniki
6 jabłek, szklanka cukru, 3 jaja, 2 szklanki mąki, po łyżeczce
proszku do pieczenia i sody, szklanka pokrojonych bakalii
(rodzynków, orzechów, skórki pomarańczowej)
Sposób przyrządzania
Jabłka pokroić w kostkę, zasypać cukrem, dodać bakalie i odstawić na godzinę
w chłodne miejsce. Następnie wbić jaja, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do
pieczenia i sodą.Wszystkieskładniki- wymieszać drewnianą łyżką i przełożyć do blaszki
wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką. Piec w średnio nagrzanym piekarniku około
40 min.
Plik z chomika:
SweetAngel121
Inne pliki z tego folderu:
Szarlotka.pdf
(43 KB)
Strucel z jabłkami ll.pdf
(58 KB)
Strucel z jabłkami.pdf
(54 KB)
Placek z jabłkami i bakaliami.pdf
(64 KB)
Niebo.pdf
(65 KB)
Inne foldery tego chomika:
Keksy i pierniki
Makowce i ciasta z makiem
Mazurki
Przekładańce
Serniki i ciasta z serem
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin