50 dag maślaków
4 kajzerki
1 czerwona cebula
2 łyżki margaryny
5 łyżek oleju
1 czubata łyżeczka mąki
½ szklanki gęstej śmietany
1 pomidor
3 łyżki startego sera
2 łyżki natki pietruszki
sól i pieprz
Grzyby i cebulę drobno pokroić w kostkę. Zeszklić cebulę, dodać grzyby i dusić na małym ogniu aż będą miękkie, a sos wyparuje. Zmieszać 1 łyżeczkę margaryny z mąką, dodać do grzybów i jeszcze chwilę dusić. Przyprawić do smaku i wymieszać ze śmietaną.
Bułki przekroić na pół, wydrążyć miąższ, wysmarować wewnątrz i na zewnątrz olejem i wypełnić masą grzybową. Wysmarować margaryną naczynie do zapiekania i ułożyć bułki.
Pomidor obrac ze skórki, i pokroić w półplasterki. Na każdej bułce położyć kawałek pomidora , posypać tartym serem i położyć po wiórku margaryny. Zapiekać 20 min w nagrzanym piekarniku (190°).
Przed podaniem posypać natką.
Bosiney