Sos tatarski.doc

(19 KB) Pobierz
Sos tatarski

Sos tatarski


30 dag majonezu,
50 ml śmietany,
8 dag ogórków kwaszonych 4 dag grzybków marynowanych,
natka pietruszki,
sól,
pieprz,
musztarda do smaku

Ogórki obrać, pokroić w drobną kostkę razem z grzybkami połączyć z majonezem, śmietaną, posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku sokiem. Sos podawać do potraw mięsnych, warzyw, ryb, jaj.

Sos tatarski


250 g majonezu,
4-5 korniszonków,
cebula,
1-2 łyżeczki kaparów lub grzybków w occie,
natka,
szczypiorek,
estragon (niekoniecznie),

Korniszony, cebulę, natkę, szczypiorek i etragon posiekać, wymieszać z majonezem. Kapary dołożyć w całości (grzybki posiekać), zamieszać. Podawać do wędlin i przekąsek rybnych na zimno.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin