Szynkowe ruloniki.docx

(12 KB) Pobierz

Szynkowe ruloniki

 

Składniki

12 dużych plastrów szynki z odrobinką tłuszczyku
mały pęczek dymki
niewielki ogórek
pęczek rzodkiewek
1/2 pęczka koperku lub natki pietruszki
2 łyzki gęstego majonezu
1-2 łyżki chrzanu
sól
biały pieprz

 

Rzodkiewki opłukać, zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ogórka obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę. Dymkę oczyścic i razem ze szczypiorkiem dość drobno posiekać.
Warzywa

wymieszaćz majonezem. Przyprawić do smaku

chrzanem, solą oraz pieprzem.
Na środek plastrów szynki nałożyć po niewielkiej porcji farszu,lekko spłaszczyć. Szynkę zwinąć w rożki, ułożyć je na półmisku. Dowolnie udekorować.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin