Roladki z szynki i sera
Składniki
6 plastrów szynki konserwowej, 2 opakowania serka homogenizowanego naturalnego,4 korniszony,1 łyżka posiekanego koperku,2 jajka ugotowane na twardo, parę grzybków marynowanych, 1 łyżka żelatyny,pieprz, sól,majonez.
Kroimy wszystkie składniki w drobniutką kostkę. Żelatynę mieszamy z 4 łyżkami zimnej wody, a gdy napęcznieje podgrzewamy mieszając, aż się rozpuści. Pokrojone w drobną kostkę składniki dokładamy do serka, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy majonez, łączymy z żelatyną. Na folii układamy plasterki szynki tak, aby jeden zachodził na drugi, tworząc prostokąt. Na prostokącie z szynki rozsmarowujemy ser z dodatkami, zwijamy jak roladę. Wkładamy do lodówki, aby składniki się scięły (najlepiej zrobić to dzień wcześniej). Usuwamy folię, kroimy w ukośne plastry! Smacznego.
christo.monte