ZALEWA UNIWERSALNA.pdf
(
25 KB
)
Pobierz
Zalewa uniwersalna
ZALEWA UNIWERSALNA
0,5 l octu
4 czubate łyżki soli
2 szklanki cukru
2,5 l wody
ziele angielskie, listek laurowy,
gorczyca, pieprz gnieciony
Można zalewać ogórki, cukinię(bardzo młodą), dynie,
patisony, seler (liście i korzeń, pocięte w zapałeczki), brokuły,
pomidory (zielone i dojrzałe), cebulki, czosnek, paprykę,
pieczarki, gruszki, kalafior, marchewkę (wcześniej obgotować
np. na parze, bo w occie stwardnieje)), i co można sobie
jeszcze wymyślić.
Kalafior dobrze jest obgotować krótko w wodzie słono-
słodko- kwaśnej. Upchać w słoje, zalać 2-3 łyżkami oleju, zalać
gorącą zalewą, pasteryzować ok 1 h (słoje litrowe) do 2 h (słoje
do 5 l)
Plik z chomika:
maniek2241
Inne pliki z tego folderu:
ZALEWA UNIWERSALNA.pdf
(25 KB)
MARYNOWANIE SZYNEK.pdf
(27 KB)
Marynowanie mięs.pdf
(44 KB)
MARYNATA DO MIĘSA WOŁOWEGO.pdf
(23 KB)
MARYNATA DO MIĘSA WIEPRZOWEGO NA DZIKO.pdf
(24 KB)
Inne foldery tego chomika:
!Domowy wyrób wędlin - Tadeusz Kłosowski
Balerony
Boczek
Kiełbasa
Kiełbasy
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin