Stopina Prochowa
Skład:
Chloran potasu-50%
węgiel drzewny-50%
mąka ziemniaczana + woda - ilość odpowiednia do zrobienia mazi o gęstości śmietany
Opis produkcji
Wsyp do tygielka dwie łyżki mąki ziemniaczanej i wlej wodą, by powstała ciecz o konsystencji zwykłej herbaty.
Następnie podgrzewaj na małym ogniu cały czas mieszając.
Gdy ciecz osiągnie gęstość śmietany zgaś ogień i przelej do innego naczynka.
Wsyp do niego łyżkę mieszanki chloranowo-węglowej i dokładnie wymieszaj.
Teraz weź kilka 15 centymetrowych kawałków dratwy lub bawełny, dokładnie obtocz w mazi i pozostaw do wyschnięcia (najlepiej na noc).
Właściwości i zastosowanie:
Opisana stopina bez problemów odpala proch czarny, z prochem błyskowym też sobie nieźle radzi. Tak więc odpalać nią można bardzo dużo rzeczy. Pamiętaj! Nigdy nie żałuj lontu!
gagatek666