Racuchy z jabłkami.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
59392663 UNPDF
Racuchy z jabłkami
Składniki Przepis
250 gram mąki pszennej
3 dag drożdży
1/4 szklanki cukru
cukier waniliowy
2 jajka
szklanka mleka
pół szklanki oleju
2 kwaśne jabłka(antonówka,
reneta)
olej do smażenia
Drożdże rozetrzeć z
łyżeczką cukru i zalać
ciepłym mlekiem. Całe
jajka utrzeć z cukrem.
Do mąki wlać rozczyn
drożdżowy, utarte jajka,
olej i wszystko
dokładnie wymieszać
mikserem na gładka masę. Odstawić pod
przykryciem lnianej ściereczki aż ciasto wyrośnie,
czyli na około 3 kwadranse.
Obrane jabłka pokroić w małe cząsteczki, wrzucic do
ciasta i wymieszać. Odstawić na kwadrans.
Nakładać łyżką porcje ciasta i smażyć w średnio
głebokim oleju aż racuszki się zrumienią.
Temperatura oleju nie może być zbyt wysoka, bo
wtedy racuchy przypalą się zamiast ładnie wyrosnąć.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Plik z chomika:
kasica171
Inne pliki z tego folderu:
Kartofelki z grilla.pdf
(31 KB)
Pyszny sernik z rodzynkami.pdf
(32 KB)
Torcik walentynkowy.pdf
(51 KB)
Ananasowe marzenie.pdf
(29 KB)
Aromatyczne naleśniki z jabłkami.pdf
(34 KB)
Inne foldery tego chomika:
◆ ANNABEL LANGBEIN - kuchnia w stylu wolnym
◆ JEDZENIE NA ULICACH ŚWIATA
◆ KUCHENNE KOSZMARY GORDON RAMSAY
◆ KUCHENNE REWOLUCJE
◆ MASTERCHEF Gordon Ramsay SEZON 3 - Masterchef US 3 NOWOŚĆ
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin