Przekładaniec z orzechami
Składniki
Biszkopt czekoladowy { 36 )24 cm} {lub jasny}ciasto 2 25 dkg drobno siekanych orzechów 1 łyżka miodu 1 szklanka cukru 5 bialek 2 łyżki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa 2 szklanki mleka 0.75 szklanki cukru 1 op.cukru waniliowego 5 żółtek 12 dag budyniu waniliowego {2 sztuka budyniu waniliowego} 1,50 kostki masłaPoncz 2 szklanki mocnej kawy5 łyżek cukru2 kieliszki wódki+ lukier lub polewa czekoladowa
ciasto 2 białka ubić na sztywno dodać cukier.Następnie wsypać mąki z proszkiem do pieczenia ,mielone orzecy i miód.Piec 30 minut w temperaturze 180 stopniugotować budyń {jedną szklankę zagotować z cukrami ,drugą wymieszać z budyniami i żółtkami} ,wystudzić utrzeć z masłem.Biszkopt czekoladowy przekroić ,naponczować .Przekładać biszkopt czekoladowypołowa kremu ciasto 2 połowa kremu reszta ciasta czekoladowegopolewa
skaja67