Strogonow.doc

(27 KB) Pobierz

                              Strogonow

 

·        1 kg polędwicy wołowej

·        1 kg pieczarek

·        2 duże cebule

·        1 słoik przecieru pomidorowego

·        2 słodkie kremówki

·        2 łyżki musztardy

·        Sól, pieprz , papryka słodka, majeranek i magii

 

Pieczarki usmażyć na margarynie następnie dodać cebulę, Mięso pokrojone w drobne paski usmażyć też na margarynie, dodać przecier pomidorowy, i oprószyć to wszystko 2 łyżkami mąki pszennej, następnie dodać trochę zimnej wody i wymieszać tak aby zrobił się gęsty sos. Wszystko wymieszać  doprawić do smaku, na końcu wlać  śmietanę ( jak jest schłodzone)i na wierzchu ułożyć trochę masła.

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin