różyczki.doc

(52 KB) Pobierz

Różyczki do zdobienia tortów



składniki
======
mleko w proszku ( niebieskie)
cukier puder
proporcje obu tych składników 1/1 , czyli np. 2 łyzki mleka + 2 łyżki cukru pudru
oraz mleko skondensowane ( ja dałam słodzone) tyle ile zabierze
po wyrobieniu ma powstac masa (konsystencji, mniej więcej jak ciasto na pierogi )

Nalezy z ciasta robic małe kulki i walkowac je na celofanie i przez celofan
w innym przypadku przykleja się do podłoza
z tych rozwałkowanych kulek wychodza płatki róz ,z których układamy rózyczkę
robić raczej małe porcje masy ( ja robiłam kazdorazowo po 2 kopiate łyzki mieszanki cukru + mleka) , bo masa tęzeje z upływem czasu i moz e się kruszyć
jezeli chcemy kolorowe rózyczki to do masy nalezy dodac barwnik spozywczy
te kremowe sa bez barwnika , czyli naturalne mleko

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin